V pondělí 28. června 2021 jsme pro děti, které v září nastoupí do základní školy nebo přípravné třídy, připravily nevšední zážitek.

Děti i paní učitelky se převlékly do indiánských kostýmů a následně se všichni indiáni sešli u totemu na školní zahradě plni očekávání.  Hned na začátku si každý vylosoval indiánské jméno (dokonce i paní učitelky :-)) a pak začala ta pravá indiánská výprava za pokladem, která byla plná překvapení. Indiáni našli kousek staré mapy, který je vyslal do Sokolíčku, kde indiáni prověřili svou obratnost a následně se osvěžili zmrzlinou. Další část objevené mapy vedla indiány zpět na školní zahradu, kde je čekaly další indiánky :-) se svými úkoly. Po jejich splnění indiáni objevili poklad, ve kterém byly ukryty indiánské náhrdelníky.

Nesmělo chybět ani opékání špekáčků a ochutnávka pravé indiánské buchty :-). Ovšem to nejtěžší na indiány teprve čekalo – noční spaní ve školce! Všichni indiáni spaní zvládli na jedničku a společně jsme si indiánské odpoledne i noční spaní ve školce užili.